Handelsbanken valutaväxlingsavgift

Avgifter och valutapåslag för samtliga kort från Handelsbanken.

Vilket valutapåslag har Handelsbankens kort?

Handelsbanken erbjuder tre olika kort, samtliga med ett valutapåslag på 1,65 %, vilket är ett vanligt påslag. De har ett bankkort, ett vanligt kreditkort och ett Platinum kreditkort.

Handelsbankens valutapåslag betyder att ett köp på 1 000 kronor kommer att kosta 16,5 kronor i valutaväxlingsavgift och totalt 1 016.5 kronor kommer att dras från kontot. Bortsett från valutaväxlingsavgiften är Handelsbanken bra kort att resa med. Samtliga kort har en reseförsäkring med avbeställningsskydd om du betalar resan med kortet. Jämför man Handelsbankens valutaväxlingspåslag med de andra storbankerna som exempelvis SEB:s valutapåslag så är det ingen större skillnad. Samtliga ligger i ungefär samma spann.

 

Avgifter och valutapåslag för samtliga kort från Handelsbanken.

 

KortnamnVäxlingsavgiftUttagsavgiftÅrsavgiftSkuldränta
Bankkort Mastercard1,65 %Avgiftsfritt i Sverige samt i euro i automat inom EU. Övriga uttag 40 kr300 kr-
Kreditkort Allkort1,65 %Avgiftsfritt i Sverige samt i euro kr automat inom EU. Övriga uttag 40 kronor360 krFrån 10,35 %
Kreditkort Platinum1,65 %2 %, lägst 20 kr i Sverige samt i euro i automat inom EU. Övriga uttag 2 %, minimum 35 kr per uttag2 400 krFrån 5,05 %

Vanliga frågor

Vad har Handelsbanken för valutaväxlingsavgift?

Avgiften för samtliga kort från Handelsbanken är 1, 65 %.

 

Tar Handelsbanken ut en uttagsavgift?

Ja i vissa länder. Men uttag i Sverige och i länder inom EU som har euro som valuta är uttagen kostnadsfria med bankkortet och allkortet. Dock tillkommer valutapåslag i utlandet, även för uttag i euro. Uttagsavgiften med Kreditkort Platinum är 2 % dock minst 20 respektive 35 kronor.

 

Är Handelsbankens kort MasterCard eller VISA?

Alla kort från Handelsbanken är MasterCard. De har även ett Maestro kort, men det är mest till för de yngre – som ett första bankkort.