N26 Metal

Information kring N26 Metal. Fördelar, valutapåslag, uttagsavgift, försäkring och hur du öppnar ett konto.

N26 – en internetbank

N26 Metal är ett bankkort med fri valutaväxling, åtta fria uttag i euro per månad, reseförsäkring, hyrbilsförsäkring, sjukhusförsäkring och mycket mer. Det är ett perfekt kort för dig som reser mycket.

N26 är en internetbank med banklicens som det är enkelt att bli kund hos. Du skapar enkelt ett konto i några få steg och behöver inte besöka något kontor. Det finns kostnadsfria alternativ eller en uppgraderad plan med ett exklusivt metallkort som väger 18 gram.

 

Tre olika kort att välja mellan

N26 har tre olika kort. N26 Standard, N26 You och N26 Metal. Här kommer vi att berätta kort om samtliga kort för att sedan fördjupa oss i N26 Metal.

N26 Standard

Gratis årsavgift. Upp till 3 fria uttag i Euro. Obegränsade köp utan avgift världen över.

N26 You

€9.90 per månad. Upp till 5 fria uttag i Euro. Obegränsade köp utan avgift världen över. Reseförsäkring inklusive vintersporter. Försäkring för försenade flyg och försenat bagage. Rabatter hos vissa samarbetspartners.

N26 Metal

€16.90 per månad. Upp till 8 fria uttag i Euro. Obegränsade köp utan avgift världen över. Reseförsäkring inklusive vintersporter. Försäkring för försenade flyg och försenat bagage. Rabatter hos vissa samarbetspartners. Plus mycket mer. Allt detta går vi igenom nedan i vår fördjupning om N26 Metal som har visat sig vara ett av de bästa korten på resan.

 

För vem passar N26 Metal?

N26 Metal är ett kort som lämpar sig för de flesta. Speciellt de som reser mycket – i och med de stora fördelarna när det kommer till gratis valutaväxling och fria uttag. Kortet passar dessutom ypperligt för dig som arbetar utomlands i och med att du då inte behöver betala någon avgift för att ta emot din lön eller andra betalningar, vilket annars sker på ett vanligt konto med valutapåslag. N26 Metal är relativt likt Revolut Metal när det kommer till punkter som fri valutaväxling, ingen uttagsavgift på en viss summa, extra försäkringar och det faktum att det är en internetbank.

 

 

Hur fungerar metal-kortet från N26?

N26 är ett kort utan valutapåslag som är enkelt att använda. Det är ett MasterCard och för att genomföra köp och liknande använder du det precis som vilket kort som helst. Skillnaden här är att det inte tillkommer några avgifter när du handlar i utländsk valuta eller när du gör uttag i Euro.

Dessutom kan du koppla kortet till både Apple Pay och Google Pay vilket gör att du inte ens behöver ha med dig det fysiska kortet för att kunna handla.

 

Nackdelar och fördelar med N26 Metal

+ Inget valutapåslag
+ Ett visst antal fria uttag
+ Täcks av insättningsgarantin
+ Flertalet försäkringar
+ Lätt att bli kund
+ Kundtjänst dygnet runt
+ Exklusivt och lyxigt kort i metall

Relativt hög årsavgift
Ingen app på svenska

 

Hur fungerar valutaväxling med N26 Metal?

Det är ingen växlingsavgift när du använder kortet för direkta köp utomlands. Det betyder att du kan spara mycket pengar när du är på resande fot i slopade avgifter för valutaväxling och uttag. Dessutom finns det försäkringar som gör att du kan få ersättning om något oförutsett händer.

 

 

Försäkringar och reseförmåner med N26 Metal

Det finns flertalet försäkringar som finns där och håller dig trygg när du är på resan och innan resan om du har betalat biljetterna med ditt N26 Metal kort. Förutom de omfattande försäkringarna är de fria uttagen och valutaväxlingarna en stor fördel på resan.

  • Ersättning vid försenat eller inställt flyg
  • Ersättning för försenat eller borttappat bagage
  • Sjukhusförsäkring inklusive vintersport
  • Hyrbilsförsäkring upp till € 20 000
  • Försäkring av din telefon upp till €1,000

 

Hur blir jag kund hos N26?

Det är hur enkelt och smidigt som helst att bli kund hos N26. Det går på under 10 minuter och är en välarbetat process med hög säkerhet.

Banker är många gånger förknippat med att vara krångliga och långsamma. N26 är tvärtom. Det enda du behöver göra är att klicka på “Open bank account” och sedan följa de enkla stegen. Det är visserligen en del information att fylla i, men detta är för allas säkerhet, inte minst din säkerhet. Sedan verifierar du dig genom att ta en bild på ditt ID och på ditt ansikte, för att säkerställa att ingen annan skapar ett konto i ditt namn. Det andra du behöver verifiera är din adress. Detta är bland annat för att säkerställa att du bor i det landet som du registrerar dig för. Du behöver även ladda ner deras app för att kunna använda N26 i telefonen.

Detta kan ses som många steg, men det tar som sagt var inte mer än 10 minuter. Betydligt snabbare än hos alla svenska storbanker inklusive Handelsbanken som har en valutaväxlingsavgift. Och det bästa är att du inte end behöver bege dig till något bankkontor utan kan enkelt bli kund från din mobil eller dator, vart du än befinner dig, till och med om du redan har påbörjat resan.

Vanliga frågor

Är N26 ett bra kort att ha på resan?

Ja, tillsammans med Revolut Metal är det ett av de bättre korten att ha med på resan.

 

Har N26 bra försäkringar?

Ja, du täcks av både sjukhusförsäkring och för andra förmånliga försäkringar på resan. Exempelvis ersättning vid försenat bagage, ersättning för borttappad eller stulen telefon med mera.

 

Vad har N26 metal för valutapåslag?

Inget alls. Alla köp du gör är helt fria från valutaväxlingsavgifter. En stor fördel på resan som kan spara dig mycket pengar.

 

Är N26 säkert?

Ja, du och dina pengar är i 100 % trygga händer. Vi förstår – det kan kännas läskigt med en internetbank. Men de är precis lika säkra som de svenska storbankerna, så du kan vara helt lugn. De har en riktig banklicens.